Bezienswaardigheden, activiteiten & andere aanradertjes op Koh Chang.

Zwemmen met de dolfijnen

Het zwemmen met de dolfijnen is een van de meest populaire activiteiten in de omgeving van Koh Chang voor kinderen en jonge tieners. Oasis Sea World bevindt zich echter op het vasteland tussen Trat en Chantaburi in het dorpje Laem Sing. Het is het beste om hier te stoppen onderweg naar Koh Chang met een vorm van privé vervoer (inclusief onze eigen Koh Chang minibus of een van de Bangkok Limousines naar Koh Chang), of tijdens de terugrit naar het internationale vliegveld Suvarnabhumi of Bangkok stad, maar er gaan ook regelmatig reisgezelschappen vanaf het eiland naar het Oasis park. Meer informatie betreffende het zwemmen met dolfijnen in Thailand hier.

het Treetop Park Koh Chang

Speel Tarzan voor een dag en zwaai, slinger en glij tussen en door de bomen op nabijgelegen Bai Lan Beach. Zelfs mensen met lichte hoogstevrees kunnen zich vaak urenlang enthousiast vermaken met de touwbruggen, de tarzan schommels, de vliegende skateboard's en de gigantische "ziplijnen". Na een verplichte briefing waarin je wordt uitgelegd hoe de hijsbanden, karabijnhaken, katrollen en harnassen veilig te gebruiken, slinger je van platform tot platform en boomtop naar boomtop gedurende een groot deel van de dag. Pick up service van het Siam Bay Resort is een aantal maal per dag beschikbaar. Reserveren kan tot een paar uur voor gewenste starttijd via onze receptie. De minimum lengte voor kinderen is 110 cm.

treetop park koh chang

Olifantentrek / Jungle Safari op een Olifant op Koh Chang

Er zijn verschillende Olifantenkampen op Koh Chang die allemaal enigzins vergelijkbare tour's door de jungle van Koh Chang bieden. Bij de langere tour is er ook de mogelijkheid om de olifanten te baden en wassen in de rivier. Prijzen zijn nagenoeg hetzelfde overal, maar de meeste van onze gasten lijken het Baan Kwan Chang kamp en de tour in de Klong Son vallei aan de noordkant van Ko Chang te prefereren. De rit naar dit kamp duurt echter 30-45 minuten, dus voor gezinnen met jonge kinderen is verstandiger om bij 1 van de 3 Olifantenkampen in de dichterbijgelegen Klong Prao area te kijken. Gratis vervoer, fruit en een drankje worden door alle 4 de kampen aangeboden.

Snorkel trips rond Koh Chang

Alhoewel er genoeg vissen en ander dieren en planten te vinden zijn in het rotsige gebied aan de zuidkant van het Siam Bay Resort voor de Phu Pha Buri familiebungalows en de Sakorn Buri Zee bungalows, zal het snorkelen daar niet dezelfde voldoening geven als dat je deelneemt aan een van de vele snorkel trips naar de zgn. "outer islands" ten zuidwesten van Koh Chang. Nagenoeg alle trips maken stops bij de eilanden groep rond Koh Rang, maar vooral de wat duurdere trips zullen ook een aantal rustigere eilanden of snorkel locaties aan doen onderweg. De grotere boten hebben meestal een Thais en / of westers buffet aan board, maar kunnen vaak 8 uur onderweg zijn. Voor diegenen die liever niet de gehele dag op een drukke boot zitten of liggen is het aan te raden om een van de tochten per speedboat te boeken of een privé speedboat te huren op Koh Chang. Op die manier zal de reis veel sneller gaan en met kleinere groepjes, maar het eten, drinken en andere faciliteiten zullen uiteraard wat minder zijn dan op de tot tourboat omgetoverde vissersboten of andere grotere schepen. Tijdens het hoogseizoen zijn deze snorkel trips rond koh chang dagelijks beschikbaar en tot slechts enkele uren voor vertrek te boeken. Tijdens het laagseizoen, ook wel bekend als het groene seizoen zullen sommige bedrijven op dag-tot-dag basis beoordelen of ze die dag gaan varen, terwijl andere 4 maanden dicht gaan. In deze maanden is het zicht onderwater behoorlijk wat minder en de golven hoger, als gevolg van een windverandering rond 15 Mei. Tijdens deze periode is het ook mogelijk dat er alternatieve snorkel locaties worden ge- of bezocht. Snorkelenthusiasten die het liefst iedere dag koraal en de rest van de onderwaterwereld willen meemaken kunnen ook overwegen om hun verblijf in het Siam Bay Resort op Koh Chang te combineren met een verblijf in het nauwverbonden Koh Kood Resort op Koh Kood eiland, alwaar het het hele jaar mogelijk is om de gehele dag te snorkelen tussen de vele levende koralen direct naast de pier van het resort.

Thais leren Koken op Koh chang

Ideaal voor als het een keer een dagje regent of als de kinderen zich elders vermaken: Leer Thais koken met Engelssprekende instructeurs on Ko Chang. Niemand zal verwachten om binnen 1 dag een Thaise Chef te worden, maar basisvaardigheden leren zoals wok (roer)bakken, het selecteren en combineren van ingrediënten en / of simpelweg het leren onthouden van de namen van je favoriete Thaise gerechten maken dit klasje een aangenaam half dagje weg. Met een beetje geluk verras ook jij je vrienden thuis met een aantal authentieke Thaise gerechten bij het eerstvolgende etentje. Er zijn 2 of 3 schooltjes die deze kooklessen aanbieden, maar in sommige gevallen bieden wij ook kooklessen in ons eigen restaurant, dus vraag vooral eerst nog even na bij de Chef of the manager, alvorens op reis te gaan.

de Klong Plu Waterval on Koh Chang

De Klong Plu waterval is de grootste waterval op Koh Chang en absoluut een bezoekje waard. Indien mogelijk, probeer dan om de waterval doordeweeks te bezoeken, wanneer er erg weinig Thaise toeristen op het eiland zijn, aangezien de waterval hun meest favoriete trekpleister is. De waterval is prima bereikbaar met 1 van de vele brommertjes / scooters die te huur zijn via de receptie of je kunt een privé taxi of minibus huren, als brommeren over smalle en soms gladde wegen over bergtoppen niets voor jou is. Wij raden af om een van de zgn. Song Teaw "Shared Taxi's" aan te houden, tenzij de chauffeur aangeeft helemaal totaan de kaartverkoop te willen rijden. Zelfs vanaf daar is het nog 600 meter de berg op wandelen naar het meertje onder de indrukwekkende waterval, maar er zijn genoeg bankjes en andere rustpunten lang het pad wat de rivier stroomopwaarts volgt. Bij het afdalen vind je een aantal kleine restaurantjes alwaar je het verloren vocht van de klim over het wat oneven pad naar de Klong Plu waterval weer kunt compenseren. Beste tijd om de watervallen op Koh Chang te bezoeken is tussen begin Dec. en eind Feb. als de waterval op z'n krachtigst is, maar zelfs in April kan het nog bijna net zo indrukwekkend en vooral ook een stuk stiller zijn.

Jungle Trekking / Bergwandelen op Koh Chang

Er zijn een paar goede gidsen op Koh Chang die je tot diep in de jungle laten trekken en / of bergwandelingen organiseren naar de hoogste pieken van het eiland. Het gebruik maken van een park ranger als gids klinkt wellicht ook als een goed alternatief, aangezien zij het gebied kennen als hun broekzak, maar volgens een aantal gasten uit het verleden spreken deze park rangers vaak zo goed als geen Engels en wordt de trek dus al gauw een race om zo snel mogelijk weer terug te komen met misschien een paar vingerwijzingen naar duidelijk zichtbare planten of dieren i.p.v. een leerzame expeditie rond en over Koh Chang. Voor de Siam Bay gasten is het trekking bedrijf in Ban Bang wat trek's door de jungle van Kongoi organiseert het meest makkelijk bereikbaar en meest interessant om te bezoeken. Verschillende soorten trek's worden hier aangeboden, varierend van familietrek's to rotsbeklimmen. Voor aanvang van ieder soort trip richting de jungle zul je worden ingespoten met het sterkste anti-beestjes middel op de markt.

Vissen op Koh Chang

Zoals je kunt zien aan de vele vissersboten aan de horizon 's nachts en de kleinere privé visserboten overdag, is Koh Chang een ideale plek om diverse soorten vis te vangen. Ondanks het feit dat wij op onze strandBBQ en in onze keuze een uitgebreide keuze qua vis en ander seafood bieden, kunnen wij ons voorstellen dat vooral de langverblijvende gasten soms een ander soort vis op hun bord zouden willen zien. In zo'n geval zijn er dan twee opties mogelijk: 1) vraag de F&B manager of Chef om het te bestellen bij het lokale vissersdorp of van de markt de volgende dag of 2) ga op een ontspannende dag of nacht vistrip rond Koh Chang. De Sea Hunter fishing trips die vertrekken vanaf de grote pier in de Ban Bao baai zijn momenteel het meest bekend op Koh Chang, maar je kunt in diezelfde omgeving of via onze mensen in het resort ook navraag doen of er niet iets kleiner's beschikbaar is, vaak van privé personen, voor een wat spannendere trip.Echter, zeker als je diepzee wil gaan vissen en derhalve wat comfort zult wensen tijdens het vissen, kunnen wij de 20 meter lange en 5 meter brede Sea Hunter boot aanraden, aangezien er daar een airconditioned cabine met douche en toilet aan boord is, naast een handige GPS en, nog veel interessanter: een visvinder systeem en een keuken! Of je eerst inktvis wilt vangen (en eten) om vervolgens op jacht te gaan naar de grotere vissen tijdens de nacht of liever lekker ontspannen een beetje bijkleurt op het dek, in afwachting van de volgende vangst: beide zijn mogelijk tijdens de visexpedities rond koh chang. Zoals met vrijwel alle activiteiten en dagtrips op Koh Chang is gratis vervoer naar de pier beschikbaar en kunnen deze trips gewoon op korte termijn via de receptie worden geregeld.

Driving Ranges op Koh Chang

Aangezien er geen noemenswaardige golfbanen zijn op Koh Chang, is het niet zeldzaam om beginnende en langgevorderde golfers oefenswings te zien maken in hun hotelkamers of zelfs op het rustige Kai Bea strand. Indien ook jij, ondanks de tropische temperaturen, toch je "fix" nodig hebt dan zul je blij zijn om te horen dat er sinds kort 2 driving ranges op Koh Chang zijn: een op het "vliegveld" van Koh Chang's (het landingsbaantje voor de ultra lights soms wel en soms niet mogen vliegen), waar er slechts enkele clubs te huur zijn en alles met de hand gaat en 2) een wat professionelere driving range in de nogal vergelegen Klong Son vallei in het noorden van Koh Chang.

Andere activiteiten op Koh Chang

ATV tour's: ontdek het Chai-Chet gebied op 4 wheel drive Quad motoren in 60, 90 of 120 minuten tour's

Yoga: Baan Zen op Klong Prao Beach biedt "Yoga - Reiki - Meditation - Chakras balancing" workshops voor 2 tot max. 4 personen per workshop.

Zeiljacht of Catamaran charters: huur een privé jacht met of zonder bemanning om zo de tientallen eilanden in de Koh Chang Archipel in je eigen tempo te verkennen.

Siam Bay Resort, Kai Bae Strand, 100 Moo 4, Ko Chang eiland, Trat, 23170 Thailand.
Informatie & Reserveringen: +66-8-7785-7695, +66-87-0265515 fax: +66-(0)2417-1948
E-mail: